Dilluns, 27 De Maig De 2019
Plaça Major, 12, Bellver de Cerdanya - 25720
Telèfon: 973 510 016
Fax: 973 510 247

Novetats

08/08/2018

Trama, el festival imprescindible de la música de les muntanyes d’Europa


Foto

Del 10 al 12 d’agost, Bellver de Cerdanya es converteix en la capital de la música dels Pirineus i les muntanyes d’Europa. Enguany, el concert inaugural anirà a càrrec del cantautor Roger Mas.

La sisena edició del Festival Trama és una cita imprescindible de la música de les muntanyes dEuropa, amb la participació de 16 formacions, provinents de Catalunya, País Basc, Alsàcia, Sardenya i Itàlia.

Durant la presentació avui del Festival Trama 2018 a lAjuntament de Bellver de Cerdanya, lalcalde de Bellver de Cerdanya, F. Xavier Porta i Pous, ha destacat que el Trama com a mostra de música de les muntanyes dEuropa, a ligual que les pròpies muntanyes, sempre pot deparar sorpreses. I ha afegit que són moltes les persones que escullen passar uns dies de vacances coincidint amb el festival per tal de poder gaudir de tots els concerts. Per la seva part, el representant de la Diputació de Lleida, Antoni Navines, ha manifestat el suport de la Diputació a aquelles iniciatives del Pirineu com el Trama, encaminades a promocionar la cultura, lactivitat econòmica i, en definitiva, dinamitzar el territori. I ha valorat molt positivament el fet que el Trama es completi amb lEntramat, el cicle de cinc concerts previs que tenen lloc en les esglésies romàniques de cinc municipis de la Cerdanya lleidatana. 

Per la seva part, el regidor de Cultura, Pau Recha, ha volgut ressaltar el fet que el Trama és un festival que sempre sorprèn, especialment per les propostes arriscades que acosta al públic, i que té una programació variada i de gran qualitat. El regidor també ha dit que tots els concerts de lEntramat compten amb la participació de músics de lEscola Folk del Pirineu, juntament amb el duet programat, en una col·laboració que esdevé molt profitosa per ambdues parts. 

Per últim, Liv Hallum, una de les programadores del festival, ha especificat que els concerts tenen lloc en punts emblemàtics o especials del municipi. Així, els concerts més experimentals es fan a lespai natural de la Fou de Bor i al Teatre del centre Cívic Escoles Velles. I, la plaça Major, acollirà els concerts més multitudinaris i els balls. En aquest sentit, tant dissabte com diumenge els grups que faran els concerts a la nit, oferiran tallers de danses oberts a tothom el mateix dia per la tarda.

Durant la presentació, la Berta i lErola, dues joves alumnes de lEscola Folk del Pirineu, han interpretat diverses de peces a lacordió.


Informació addicional


Xarxes socials
Destacats

Mapa Web